Gasztroblogger - tippek, receptek

Gasztroblogger - tippek, receptek

Ma már mindenki tudja, hogy milyen fontos, hogy szervezetünket ellássuk a megfelelő mennyiségű folyadékkal.

A mai rohanó világukban, a mindennapi feszített tempóban erről, sokan elfeledkeznek és 1-2 pohár folyadékkal húzzák ki egész nap. Ilyenkor a fejünk megfájdulhat, szédülhetünk, a fáradság tüneteit érezhetjük magunkon, az anyagcserénk lelassul, a bőrünk veszít rugalmasságából. Tippek és trükkök, hogy a napi 2 liter folyadék elfogyasztása gond nélkül menjen.


SMARTA.blog.hu: BWT vízből házi jégkrémet!

Forró nyári napokon nincs is hűsítőbb, mint egy gyümölcsös, jeges jégkrém, főleg ha azt mi magunk készítettük! Néhány hozzávalóra, egy BWT Magnesium Mineralizer vízszűrő kancsóra és némi kreativitásra vagy csupán szükségünk.

Görög Zita a BWT Víznagykövete Smartaval közösen ezeket az ínycsiklandozó, egészséges jeges finomságokat készítette el:

Epres-rebarbarás-ribizlis jégkrém

Ezt a jégkrémet fagyasztott eperből is el lehet készíteni, ha vége az eperszezonnak! A gyümölcsök mellé natúr joghurt és bwtvíz is kerül.

Hozzávalók:

1 csésze eper

1 natúr mézes görög joghurt

10 cm rebarbara szál

0,5 dl házi eperszörp

1,5 dl BWT magnéziumvíz

Dekoráláshoz piros és fehér ribizli vegyesen

A hozzávalókat egyszerűen csak összeturmixoljuk, bwtvízzel hígitjuk, majd formákba töltjuk, amelynek az aljára ribizli szemeket szórunk. Egy éjszakán át a fagyasztóban hűtjük.

Kókuszos-áfonyás calippo

A házi jégrémek kivitelezésének nincsenek kötött szabályai. Ha nincs semmilyen jégkrém formád az üres joghurtos vagy tejfölös dobozt is újrahasznosíthatod.

Hozzávalók:

1 csésze áfonya

0,5 csésze kókusz szirom

0,5 csésze kókusz tej/krém - konzerv formában ázsiai jellegű ételeknél tudod beszerezni, nagyon sűrű

2 evőkanál méz

0,5 lime leve

1,5 dl BWT magnéziumvíz

Az módszer itt is ugyan az, a leturmixolt összetevőkhöz bwtvizet adunk, majd formában fagyasztjuk.

Ananászos-körtés-gyömbéres jégkrém

Ez egy igazi 2in1 finomság. Ha a sok jegyes házi jégkrémtől megfájdulna a torkod, akkor a gyömbér máris gyógyír lehet rá. Emellett kicsit pikáns, és nagyon jól frissít.

Hozzávalók:

Fél ananász

1 körte

1 citrom leve

1 karika gyömbér

4 citromfű levél

Ha nem elég édes az ananász, akkor 1-2 evőkanál mézet tehetsz hozzá.

Ha a receptek mellett arra is kíváncsi vagy, hogy Görög Zita és Smarta hogyan készítette el ezeket a magnéziumos jégkrémeket, akkor nézd meg a közös videójukat is!

Ha kedvet kaptál valamelyiknek az elkészítéséhez, de még nincs vízszűrő kancsód, akkor szerezz be most egyet >>>


Havas Dóra: Könnyű reggeli az időjáráshoz igazodva - áfonyás smoothie datolyával 

Március elején, 2017-es Konyhakiállításon a BWT színeiben Havas Dóra, a Lila Füge gasztorblog írója, Görög Zitával (víz nagykövetünk) közösen készítettek a finomabbnál-finomabb Magnézium Smoothie-kat a látogatóknak. 

Dóra kifejezetten a BWT számára állította össze ezt tavaszi, színes és egészséges smoothie receptet, amit most veletek is megosztunk: 

"Tiszta ízek és tiszta színek. Ezt hozza nekem a tavasz – bár még nagyon az elején járunk, vagy pont ezért, de könnyű, letisztult ételeket és italokat keresek és fogyasztok. Nem diétázom, mindig  a szervezetem igényeit figyelem és most falnám a színeket: élénk zöldeket, harsány pirosakat, vidám sárgákat, de még nem lehet, a természet csak ébredezik. Reggelire ismét gyakran turmixot készítek – a banánt már sokszor mellőzzük, egyre inkább a könnyedségé a főszerep. Ez a recept nagyon jól működik banán nélkül is, fagyasztott áfonyából.

A vizes turmixokhoz mindig szűrt vizet használok, mert sokkal élénkebbek, kerekebbek és tisztábbak lesznek így az ízek. Próbáljátok ki, meg fogtok lepődni, hogy mekkora a különbség! Ebben a turmixban az áfonyát datolyával édesítem, semmi más hozzáadott cukrot nem tartalmaz a recept. Az áfonya, a datolya és a vanília nagyon jól illenek a kávéhoz is, így a reggeli kávé mellé is nagyon kellemes ez a tumix."

Áfonyás smoothie datolyával

(1 adaghoz)

2 magozott datolya (nem szirupban eltett)
1 tk frissen facsart lime lé
¼ tk vaníliakivonat
1 banán (elhagyható)
1 dl görög joghurt
1 dl Magnesium Mineralizer szűrőkancsóval szűrt víz
10 dkg áfonya (fagyasztott)

A hozzávalókat turmixgépben tejesen krémesre turmixoljuk és tetszés szerinti sűrűségűre higítjuk.

Ha jégkockát használtok, készítsétek azt is szűrt vízből, megéri.

fotók:Bolega Niki / BWT

Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A Weboldal használatával Ön beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti - kezelésre vonatkozó irányelveket. További információk

Értem