Süti / Cookie tájékoztató
Weboldalunk a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében sütiket használ. A Weboldal használatával Ön beleegyezik az ilyen adatfájlok fogadásába és elfogadja az adat és süti - kezelésre vonatkozó irányelveket.
A vietnámi pho a világ egyik legnépszerűbb levese!

A vietnámi pho a világ egyik legnépszerűbb levese!

Te is kedveled, de sosem merted otthon elkészíteni? Ebben a receptben nem fogsz csalódni!

Hozzávalók:

  • 1 gyömbér
  • 1 hagymarizstészta
  • csillagánizs
  • 1 rúd fahéj
  • édeskömény mag
  • szegfűszeg
  • koriandermag
  • 35 deka darált marhanyak
  • tojásfehérje
  • 1,5-2l csirkealaplé
  • 1 mokkáskanál zselatin
  • csipetnyi cukor
  • halszósz
  • kb 40dkg flank steak

A tálaláshoz:

  • Bazsalikom / menta / koriander
  • babcsíra
  • felszeletelt újhagyma
  • thai csili
  • negyed lime leve

Elkészítés:

Forrósítsunk fel egy lábost. Tegyük bele a félbevágott gyömbért, a hagymát, és hagyjuk ott pár percig, majd fordítsuk meg. Elég csúnya, fekete lesz, egy kicsit szenes is, de ez kell nekünk!

A kész alapléből, ami 1,5-2 liter, kiveszünk egy pohárkával és langyos állapotában egy fél kávéskanálnyi zselatinnal elkeverjük. Ha ez megvan, a maradékot beleöntjük a lábosba, és felkapargatjuk a barna részeket az aljáról.

Tegyünk pár szem csillagánizst, a rúd fahéjat, pár szegfűszeget, az édesköménymagot és a koriandermagot egy dupla gézlapba, majd kössük össze a tetejét. Tegyük bele a lábosba ezt is, csakúgy, mint egy kevés halszószt, cukrot, a flank steak felét, majd a zselatinos külön alaplevet is öntsük rá. Vigyázzunk, ne forraljuk a levest nagyon, mert akkor a zselatint mit sem fog érni.

A marhahúst keverjük össze a tojásfehérjével, majd dobjuk bele a levesbe, és határozottan keverjük el benne. Főzzük lassú tűzön, hogy alig bugyogjon, olyan 40-45 percig.

Ha idő van, szűrjük le a levest, és a flank steak kivételével mindent félre is tehetünk, a steaket hideg víz alatt mossuk le, és szeleteljük vékonyan fel, csakúgy, mint a nyers párját is. A levest még tetszés szerint ízesíthetjük, sózhatjuk.

Jöhet a tálalás: egy tányérba szedjünk a már előre forró vízben elkészített tésztából, rá a kétfajta steak, majd felöntjük a meleg levessel. Babcsíra, csili, apróra vágott bazsalikom, menta, és koriander, valamint lime leve kerül még rá.